Boulderliigan päätöskilpailu Tampereen kiipeilykeskuksella on peruttu

Boulderliigan viimeinen osakilpailu Tampereen kiipeilykeskuksessa (14.3.2020) on päätetty perua ennaltaehkäisevänä toimenpiteenä korona viruksen leviämisen ehkäisemiseksi ja riskiryhmässä olevien suojelemiseksi.

Peruuntumisen johdosta Boulderliigan aikaisempi sarjatilanne jää voimaan ja kiertueen palkinnot jaetaan sen sarjatilanteen perusteella, joka on voimassa viiden osakilpailun jälkeen. Voittajille ilmoitetaan henkilökohtaisesti.

Tampereen osakilpailujen pääsymaksut palautetaan osallistujalle tämän niin halutessaan. Mikäli haluat jo maksetun pääsymaksusi palautettavan, ole meihin yhteydessä info@boulderliiga.fi. Päätös ja käynnissä oleva tilanne saattaa aiheuttaa viivytyksiä maksujen palautuksissa, joten toivomme kärsivällisyyttä.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) mukaan ollaan lähellä tilannetta, että COVID-19 on muodostumassa epidemiaksi myös Suomessa. THL toimii yhteistyössä kansainvälisten terveyden huollon ammattilaisten ja alueellisten sairaanhoitopiirien kanssa. THLn tuoreimman arvion (tiedotustilaisuus 13.3.2020 klo 10) mukaan myös alle 500 osallistujan yleisötilaisuuksia on syytä välttää, jos tilaisuuksissa on paljon ryhmäkontakteja rajatussa tilassa.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen mukaan määräykset ja viranomaisten ohjeet eivät tehoa, mikäli ihmiset eivät toimi niiden mukaisesti. Virus on täällä jo ja tehtävämme on hidastaa sen leviämistä. Ennaltaehkäisevät toimet toteutetaan riskiryhmässä olevien suojelemiseksi.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen suositukset viruksen leviämisen ehkäisemiseksi:
– Vältetään tilanteita, joissa on runsaasti ihmisiä rajatuissa tiloissa
– Vältetään harrastuksia, joissa on paljon ryhmäkontakteja
– Hyvä käsihygienia
– Sairastetaan kotona. Tauti ei ole vaarallinen suurimmalle osalle ihmisistä, joten sairastaminen kotona on turvallisin ratkaisu. Ota yhteyttä paikalliseen terveyskeskukseen puhelimitse, jos oireet pahenevat

Suomen hallitus on linjannut seuraavasti (12.3.2020):

”Hallitus suosittaa, että koronaviruksen leviämisen estämiseksi kaikki yli 500 hengen yleisötilaisuudet perutaan toukokuun loppuun saakka.”
”Tartuntojen vähentämiseksi tulee myös rajoittaa vapaa-ajan toimintaa, kuten lähikontakteja harrastetoiminnassa ja muulla vapaa-ajalla. Erityisen tärkeää tämä on riskiryhmiin kuuluvien suojelemiseksi. Kansalaisten tulee noudattaa erityistä harkintaa ja varovaisuutta ikääntyneiden ja perussairaiden kanssa asioidessa.”

Terveisin
Boulderliigan järjestelytiimi

Lisätiedot:
Janne Sievänen / info@boulderliiga.fi